Cupido ⇒ dochter: Wilhelmina Cupido ⇒ kleinkind: 3 Josephine Hehl ⇒ J.H. Hemmes – Hemmes – Blok

detail Cupido Rijksmuseum
Cupido op circa 10 jarige leeftijd

Willem Frederik Cupido was een jongetje van ongeveer zeven jaar, geboren aan de kust van Guinea, dat in 1766 aan stadhouder Willem V werd gegeven. Hij zou zijn hele leven in dienst blijven van de stadhouder. In 1806 stierf hij in Dietz. Hij was inmiddels getrouwd en had op dat moment twee levende kinderen.

Mooie handtekening Cupido voor site

De nazaten van Willem Frederik Cupido:

Wilhelmina Cupido ⇒ Josephina Henriette C.S. Hehl ⇒

Johannes Godefridus Hemmes – Hemmes – Blok

Willem Frederik Cupido (kust van Guinea circa 1758-1806 Dietz) trouwde in 1802 met Catharina Löwe uit Wetzlar.

Zij kregen drie kinderen: Wilhelmina Cupido, Willem Frederik Cupido en Frederik Cupido. Bij de doop van Willem Frederik Cupido waren Willem V en Wilhelmina van Pruisen aanwezig. Het jongetje stierf de volgende dag aan krampen. Frederik Cupido werd niet ouder dan een jaar.

Dochter Wilhelmina Cupido (1802-1862) bereikte wel de volwassen leeftijd en kreeg met de Dillenburger Gottfried Hehl in Nederland vijf kinderen.

Josephina Henriette C.S. Hehl (Ginneken 1-1-1836- 20-7-1897 Den Haag) was haar tweede dochter en derde kind. Josephina trouwde in 1859 in Den Helder met Cornelis Hemmes, bediende bij de adelborsten in Den Helder. Er is dan al een kind erkent. Het gezin verhuisde naar Den Haag waar meer kinderen ter wereld kwamen. Het werden er in totaal zeven. Haar eerste zoon was Johannes Godefridus Hemmes die in 1865 geboren werd. Hij werd loodgieter en trouwde in Den Haag in 1893 met Antje Meijer. Ze kregen drie kinderen. Grietje Cornelia Hemmes in 1893, Cornelis Johannes Hemmes in 1895 en Jan Godefridus Hemmes in 1898.

Grietje Cornelia Hemmes (1893-)  trouwde met de Oostindisch Ambtenaar Jan Gerard Blok en vertrok naar Nederlands Indië, waar ze twee dochters kregen: Corry Blok in 1924 en Frieda Blok in 1927.

detail Hemmes Blok

 

 

Cornelis Johannes Hemmes 1895 – ?

Jan Godefridus Hemmes (1898 – 1958)  trouwde in Den Haag met Rosalina Jacoba Grondman. Ze kregen vier kinderen.

Wordt vervolgd.

Het Haags Historisch Museum organiseert 21 juni 2018 een (besloten) nazaten dag. Zie https://www.haagshistorischmuseum.nl/nieuws/avondprogramma-nazaten-cupido

Wie aanvullende informatie of afbeeldingen heeft van genoemde personen die van Cupido afstammen. Contact: estherschreuderwebsite@gmail.com

Het leven van Willem Frederik Cupido wordt beschreven in