Willem Frederik Cupido ⇒Wilhelmina Cupido ⇒ 3 Josephine Hehl ⇒ Pieternella Hemmes

detail Cupido Rijksmuseum
Cupido op circa 10 jarige leeftijd

Willem Frederik Cupido was een jongetje van ongeveer zeven jaar, geboren aan de kust van Guinea, dat in 1766 aan stadhouder Willem V werd gegeven. Hij zou zijn hele leven in dienst blijven van de stadhouder. In 1806 stierf hij in Dietz. Hij was inmiddels getrouwd en had op dat moment twee levende kinderen.

Mooie handtekening Cupido voor site

De nazaten van Willem Frederik Cupido:

Wilhelmina Cupido – Josephina Henriette C.S. Hehl – Hemmes

Willem Frederik Cupido (kust van Guinea circa 1758-1806 Dietz) trouwde in 1802 met Catharina Löwe uit Wetzlar.

Zij kregen drie kinderen: Wilhelmina Cupido, Willem Frederik Cupido en Frederik Cupido. Bij de doop van Willem Frederik Cupido waren Willem V en Wilhelmina van Pruisen aanwezig. Het jongetje stierf de volgende dag aan krampen. Frederik Cupido werd niet ouder dan een jaar.

Dochter Wilhelmina Cupido (1802-1862) bereikte wel de volwassen leeftijd en kreeg met de Dillenburger Gottfried Hehl in Nederland vijf kinderen.

Josephina Henriette C.S. Hehl (Ginneken 1-1-1836- 20-7-1897 Den Haag) was haar tweede dochter en derde kind. Josephina trouwde in 1859 in Den Helder met Cornelis Hemmes, bediende bij de adelborsten in Den Helder. Er is dan al een kind erkent. Het gezin verhuisde naar Den Haag waar meer kinderen ter wereld kwamen. Het werden er in totaal zeven.

Haar tweede kind, dochter Pieternella Antonia Hemmes (1861-1904) trouwde met de smid Johannes Jacobus Kuis. Het echtpaar bleef waarschijnlijk kinderloos. Pieternella werd ‘tapster’ en stierf in 1904 in Den Haag.

Mocht iemand meer informatie hebben over dit deel van de stamboom: contact estherschreuderwebsite@gmail.com

Het Haags Historisch Museum organiseert 21 juni 2018 een (besloten) nazaten dag. Zie https://www.haagshistorischmuseum.nl/nieuws/avondprogramma-nazaten-cupido

Zie voor nazaten van Cupido tot en met heden andere pagina’s Nazaten Cupido.

Over het leven van Cupido en zijn collega Guan Anthony Sideron is verschenen.