• Bezield en The Amsterdam Trail

Vorige week waren tijdens de The Amsterdam Trail hedendaagse kunstenaars te zien bij Amsterdamse galerieën met “etnografische’ kunst. Altijd weer een mooie combinatie. Zeker omdat niet de minste kunstenaars meedoen.

Dit jaar bijvoorbeeld Jennifer Tee bij Galerie Lemaire. De galerie die ook de organisatie van de Trail op zich heeft genomen.

Galerie Lemaire The Amsterdam trail 2014 met Jennifer Tee Galerie Lemaire trail met Jennifer Tee Jennifer Tee in The Amsterdam Trail 2014 Galerie Lemaire The Amsterdam Trail 2014 met Jennifer Tee

De trail is inmiddels voorbij. Op de laatste foto is een werk te zien, dat als grondvorm heeft gediend voor een compositie in de Metro van het Centraal station. http://www.hierzijnwij.nu/nieuws/winnende-ontwerpen-kunst-nieuwe-metrostations-bekend/

Een tentoonstelling die verrassend veel gemeen heeft met de Amsterdam Trail is Bezield in CBK Zuid Oost.

Een plek waar wel meer opvallend mooie kleine tentoonstellingen worden gemaakt. Dit keer is het meer dan geslaagd.

Het was te druk op de opening om echt goede foto’s te maken, ik kan aanraden zelf te gaan kijken. Op de tentoonstelling zijn werken van kunstenaars te zien, weer niet de minste namen zoals Remy Jungerman en Hamid El Kanbouhi, die reflecteren op rituelen, de dood en religie.

Hamid El Kanbouhi was in 2011 een sensatie (vond ik) op de Rijksakademie van Amsterdam.

Hamid El Kanbouhi, 2011 Rijksakademie
Hamid El Kanbouhi, 2011 Rijksakademie

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Kortom in  CBK Zuid Oost: mooie werken, op een mooi gemaakte tentoonstelling.

http://www.cbkzuidoost.nl/bezield-zeven-kunstenaars-over-religie-rituelen-en-dood/